QuintessenceBigBand
Quintessence BigBand in De Roma: drie generaties crooners
23rd September 2018
3:00 pm
Antwerp
De Roma

Quintessence BigBand is een bigband van jonge, getalenteerde muzikanten. Met eigen componisten zoals Jan Van Moer, Manten Van Gils en Gabriele di Franco varen ze een ongehoorde creatieve koers in hun programma’s. In De Roma nodigen ze op het podium enkele gasten uit: Paul Michiels, Tim Acke en Dunja Mees. Samen geven zij een muzikale invulling aan het thema ‘Drie generaties crooners’. Wegens gezondheidsredenen moet Maurice Dean spijtig genoeg afzeggen.

Paul Michiels verdient sinds de jaren tachtig zijn muzikale strepen op binnen- en buitenlandse podia. Zo wist hij met de succesformatie Soulsister talloze pophits te scoren en internationale harten te veroveren. Michiels trad al vaak op met de Quintessence BigBand en demonstreerde zo hoe een crooner anno 2018 kan klinken. Samen herwerkten ze al heel wat klassiekers uit het genre, maar verwacht u ook aan originele versies van nieuwe meezingers zoals The Way To Your Heart.

De jonge Tim Acke zong het afgelopen voorjaar nog met Ibernice McBean een mooi duet tijdens een concert van de Quintessence BigBand, zelf speelt hij ook mee op de saxofoon. Tim werd bigbandleider op zijn eenentwintigste. Hij speelde en zong ook in verschillende bands in uiteenlopende genres: heavy metal, folk, rock, jazz, wereldmuziek, coverbands, concertbands, koren. Hij componeert al muziek sinds zijn twaalfde en is sindsdien nooit gestopt.

Als derde naam mogen we de jonge zangeres Dunja Mees aankondigen. Zij speelt al sinds jonge leeftijd piano en componeert haar eigen muziek. Na een uitstapje als student Grafische Vormgeving, kwam zij echter tot het besef dat muziek haar roeping is. Ze nam deel aan talentenjacht The Voice en studeert nu jazz aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Intussen treedt zij ook op in verschillende bezettingen, maar steeds met een voorliefde voor jazz en swing.

SAXOFOONS: ARTHUR HIRTZ, JULIEN CUVELIER, TIM ACKE, JUAN CARLOS ROSQUETE, TOM CAUTAERTS; TROMBONES: MANTEN VAN GILS, KRISTOF DECOSTER, ROEL VANACKER, KEN SERRIEN; TROMPETTEN: RUBEN VANACKER, BART VANDERCAMMEN, THADEUS JOLIE, MARTHE VAN DROOGENBROECK, PIERRE ANTOINE ; RITMESECTIE: BRECHT ADRIAENSSENS (DRUMS), ROBBE WILLEMS (PIANO), FRANCIS JOLIE (CONTRABAS), GABRIELE di FRANCO (GITAAR)

www.quintessencebigband.be