QuintessenceBigBand
Qsome at Moonbeat
5th April 2019
8:30 pm
Mechelen
Moonbeat
Tickets

2019 wordt een boeiend jaar voor Q-Some Big Band, met de opname en het releaseconcert van onze eerste CD! Ter voorbereiding proberen we graag nieuw werk uit, van vier jonge componisten uit eigen rangen:

Gabriele di Franco: een uitermate getalenteerde gitarist en begenadig en breed componist. Hij won prijzen op de Jazz Comp Graz (big band arrangement) en de audience award op de Sibiu Jazz Contest.

Manten Van Gils is trombonist en heeft daarin zijn eigenheid bewezen en verworven, en heeft zich stelselmatig meer toegelegd en ingewerkt in componeren en arrangeren voor bigband, maar ook voor oa symfonisch orkest, strijkkwartet en jazzcombo.

Pierre-Antoine Savoyat is Frans van origine maar studeerde in jazztrompet in Brussel. Hij is een veelzijdig componist, die zowel voor kleine bezettingen als voor brassband en bigband al fijne dingen maakte.

Robbe Willems studeerde piano aan de conservatoria van Leuven en Antwerpen en ontwikkelde zijn taal. Sinds zijn studies behoort ook componeren tot de activiteiten.